Gå til hovedinnhold

Den spanske sykehusdiettenFra Norge kjenner vi til den strenge Rikshospitalets slankekur, som visstnok benyttes for overvektige i forkant av en operasjon. Spania har en likedan. Denne dietten skal få fart på fettforbrenningen, rense kroppen og gi mer energi. Den er basert på en fettforbrennende suppe. Dietten er utviklet ved Se Creed Memorial Hospital der de bruker den til overvektige hjertepasienter som trenger å gå ned i vekt før operasjon.
Man skal unngå brød, alkohol og kullsyreholdige drikker. Man skal drikke rikelig med vann, te uten sukker, kaffe uten sukker og juice uten sukker (fortrinnsvis cranberry juice). Lettmelk kan drikkes kun på de dagene det merkes i dietten.  Suppen kan drikkes/spises når som helst på døgnet når sulten melder seg, i ubegrensede mengder da suppen ikke har kalorier. Jo mer suppe man spiser, desto mer fett forbrenner man.


Dietten må ikke gjøres dersom man går på medisiner, og lege bør konsulteres på forhånd.

Fettforbrennende suppe:

6 store løk

2 grønne paprika

2 store bokser tomat

1 bunt selleristilker

1 stor hodekål

Salt og pepper, og eventuelt en buljongterning. Grønnsakene kuttes i terninger og kokes i vann. Når de er ferdig kokt, bruk stavmikseren til å lage en fin kremet suppe som man kan spise kald eller varm
.


Dag 1:

Man kan spise all type frukt bortsett fra banan. Honningmelon og vannmelon er de fruktene med minst kalorier. Spis kun suppe og frukt den første dagen. Drikke: te uten sukker, vann eller cranberry juice.
 
Dag 2:

Kun grønnsaker denne dagen, ikke frukt. Grønnsakene kan være på boks, fryst eller ferske. Her anbefales bladgrønnsaker. Du kan også spise en ovnsbakt potet.  Bønner, erter og mais skal unngås. Grønnsakene kan spises i tillegg til ubegrensede mengder suppe.

Dag 3:

Den tredje dagen kan man spise både frukt og grønnsaker, bortsett fra potet. Suppe. Etter tre dager skal man ha gått ned 2-2,5 kilo.
 
Dag 4:

Bananer og lettmelk står på menyen med minimum 3 bananer og ubegrenset med lettmelk. Bananer har et rikt kaloriinnhold, i likhet med melk, og kroppen trenger potassium og karbohydrater. Suppe.
 
Dag 5:

Oksekjøtt og tomater. Man kan spise 125-250 gram oksekjøtt og en boks med tomater eller 6 ferske tomater. Viktig å drikke 6-8 glass med vann for å skylle ut urinsyre fra kroppen. Spis suppe minst en gang i løpet av dagen.
 

Dag 6:

Kjøtt og grønnsaker i ubegrensede mengder. Du kan spise 2-3 fileter og rikelig med bladgrønnsaker. Potet er forbudt. Spis suppe minst en gang i løpet av dagen.
 
Dag 7: Naturris, juice uten sukker, grønnsaker og masse vann. Suppe minst en gang i løpet av dagen.

Etter syv dager skal man ha gått ned 4,5-7,5 kilo.Kilde: sabervivir.es

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tilbake til hjemlandet med kunst i bagasjen

Etter femten år i utlendighet og savn etter barndomsvennene vender Askimmannen og kunstneren Asle Anfinnsen nesen hjem for godt, med allsidig kunst i bagasjen og nye prosjekter i gjære.

Nisperos

Frukten regnes som typisk spansk. Bønder i Callosa d´En Sarriá har sesialisert seg på dyrkingen av denne gule og søte frukten, som har orientalske aner.