"Vi treffes
på kirkeplassen". Hvor mange ganger har du ikke uttalt akkurat denne
setningen opp gjennom årene? Plassen med furua er Alfaz´ hjerte og nordmenns
treffpunkt nummer én.
Diagonalt for den norske bokhandelen i den gamle
hovedgaten ligger Cafetería Restaurante La Plaza. Uteplassen under den kjente
furua er en yndet plass for en "relaxing cup of cafe con leche" med
gode venner. Her trives både spanjoler og nordmenn, og servicen ytes
selvfølgelig på begge språk. Det vi dog har merket oss er at stedet i langt
større utstrekning har blitt et populært spisested.
- Vi er i en transformasjon, sier Carlos som driver
kaféen/restauranten sammen med sin mor Viviana, - om morgenen fungerer vi som
bar, men fra klokken 14.00 og utover serverer vi middag. Vi forsøker å gå
gradvis mere over til restaurantdrift.
Carlos og moren har åpent hver dag fra 7.00 til 19.00,
med unntak i helgene da de stenger etter middagstider. Det blir lange dager for
vertskapet, som er like blide kl. 7.00 som kl. 19.00. Mor og sønn fordeler
arbeidet, og med hjelp fra svenske Nina er også det språklige behovet dekket.
Hun både lager skandinaviske retter og yter kundeservice på svensk. El
tallerken biffsnadder gir vann i munn, og vi bestemmer oss for å prøve retten,
i tillegg til kjøttlasagne. Til lasagnen er det brukt spinatpasta, noe som gir
mer smak enn vanlig hvit pasta. Retten serveres med frisk salat, og det hele
ser veldig innbydende ut. Smak, kvalitet og kvantitet overgår forventningene,
og enda større var overraskelsen over at pastaen er laget på huset.
- Pastaen er det min mor som har laget helt fra bunnen
av, sier Carlos og forteller hvordan moren baker ut pastadeigen og tilbereder
den. Hjemme i Venezuela spiste vi pasta som forrett i alle år. Å lage pasta var
en familiegreie hjemme hos oss, sier Carlos og forteller om sine spanske og
italienske aner, mens han selv er født og oppvokst i Venezuela. Min mors
familie er fra Roma, og min fars fra León. Pasta har alltid vært et viktig
innslag i vårt kosthold.
Selv ikke på de beste pastarestauranter har jeg smakt
maken til lasagne. Pastaplatene er middels tykke og med god konsistens.
Kjøttsausen himmelsk, og ingen overflødig hvit saus som gjør at retten
"flyter ut". Lasagnen er akkurat passe fast i fisken. At det er brukt
førsteklasses kjøtt gjør også sitt. Her er ingen ettersmak av behandlet kjøtt,
og fettinnholdet er minimalt. Rett nummer to må også sies å være en innertier.
Biffsnadder med bearnaisesaus gir assosiasjoner til gamlelandet der biff og
nevnte saus er som hånd i handske. Tilbehøret til denne retten er pommes frites
med grillkrydder, salat og stekte grønnsaker. Alt ser riktig innbydende ut.
Kjøttet omtrent smelter på tungen, veldig mørt og absolutt fortreffelig på
smak. Kvalitetsnivået på maten er faktisk overraskende. Man forventer ikke en
slik kvalitet på den lokale baren, men det er her La Plaza skiller seg ut.
- Vi serverer kun kvalitet laget på de beste råvarer. Vi
spiser også her, og det vi serverer kundene er det vi også spiser, sier Carlos
som ikke firer på verken kvalitet eller kvantitet.
Forbipasserende bemerker de innbydende rettene, og flere
retter rosende ord i vår retning. Bordene fylles gradvis opp utover
ettermiddagen. Alle er de nordmenn, og alle bestiller de middagsretter. Den ene
velduftende retten etter den andre finner sin plass under furua. Den ene
hamburgertallerkenen større enn den andre. Tapastallerkenen ser også fristende
ut med sitt varierte innhold. Til og med kjøttboller i brun saus kan du få, og
ekte skandinavisk sildetallerken med grovt brød og meierismør som tilbehør.
Kommentarer
Legg inn en kommentar