Til fingerspissene profesjonelt, delikat anrettede retter, lekkert lokale….. Listen over positive adjektiver er lang når en skal beskrive ett av Alteas desidert beste spisesteder. Ved Le Table serveres de lekreste franske spesialiteter.
God mat akkompagnert
av utsøkt vin, er en av livets gleder. Er du raffinert i matveien, er det en
sann glede å bruke pengene på gode matopplevelser. I Altea fant vi stedet som
best oppfyller kravene hva utsøkt mat vedkommer. Den franske kokken byr på
hjemmelagede spesialiteter fra sitt hjemland. Alt er så til fingerspissene
profesjonelt. Nivået er høyt, men med priser som er ganske så moderate. For
tyve euro får du en flott meny bestående av de lekreste retter. De har også
spesielle kveldsmenyer.
Vi får tildelt meny
og vinkart. Vi velger en Cesilia rosevin 2011 fra Heretat de Cesilia i Novelda,
den kjente vinbodegaen som så mange nordmenn etter hvert har blitt så glad i.
Rosevinen er lagret på franske eikefat, og passer godt til lett Middelhavsmat.
Fremfor å velge retter fra menyen, foretrekker vi å la kokken overraske oss med
sine spesialiteter. Det er artigere for både gjest, kokk og kelner. Sistnevnte
er for øvrig kokkens kone. Hun er også fransk, og sammen åpnet dem restauranten
for to år siden. Hun kan fortelle at de har et internasjonalt klientell, og at
stadig flere nordmenn finner veien til deres restaurant.
Vi er fire til bords,
og får innledningsvis hele fire forretter på deling. Først får hver og en
servert en kremet sjømatsuppe, servert i et lite kokett glass. Suppen har en
lekker oransje farge, toppet med en touch av creme fraiche. Hver teskje er en
nytelse. Deretter fristes vi med en salat litt utenom det vanlige, da denne
inneholder blomkål og gulrot, forruten salat, cherrytomater og brødkrutonger.
Blandingen er spennende, og toppes med en mild sennepsvinaigrette. Blåskjell i
poulette-saus (kremet hønsebuljong med sjømatkraft) serveres i en liten
jerngryte, som holder retten varm. Denne er en spennende fusjon mellom ”mar y
tierra” (hav og jord). Det hele er gratinert med en mild ost, som også setter
sitt preg på retten.
-
Dette er
hjemmelaget andepaté, sier kelneren og serverer oss et lekkert anrettet fat med
paté og hjemmelaget aprikossyltetøy som tilbehør. Den søte smaken av aprikos er
ideell som smakskombinasjon til patéen.
Rosevinen ligger på
is for kjøling, og holder dermed perfekt temperatur til enhver tid. Mellom
måltidene er det rom for å fordøye de mange sanseinntrykkene. Ikke bare er det
god mat og vin, men den helhetlige opplevelsen omfavner også synsinntrykk og
komfort, som er vel så viktig. Her har ekteparet ikke spart på noe.
Innredningen er moderne med venesiansk stukkatur på alle vegger, i duse
gråtoner. Møblementet består av store bord og komfortable skinnstoler. Her er
det kvalitet, og ikke kvantitet, som står i fokus.
Det er dags for
hovedrettene, også disse i fire variasjoner. En består av laks med gin-saus og
thai-ris. Laksen er akkurat passe stekt. Kombinert med saus laget av gin, og
ris på thailandsk manér, er dette en rett som bør prøves. Vi går gradene, og
setter til livs kamskjell og rodaballo-fisk servert med en reduksjon av
søtvinen Pedro Gimenez. Denne type saus egner seg utmerket til både fisk og
kjøtt, med sin søte smak. Neste steg i gradene er vaktel med soppsaus, en rett
som slett ikke er av de vanlige her på strandpromenaden i Altea. Opplevelsen etterfølges av en spennende kombinasjon av hjort med
potetpuré og bringebær. Det hele pent anrettet og uimotståelig fristende.
Slutten på eventyret ender på fransk vis med creme bruille, fondant av 65%
sjokolade og carpaccio av fersk ananas.
Restauranten ligger
på strandpromenaden i Altea like ved havnen og matbutikken Mas y Mas. En kan
enkelt parkere bilen i havneområdet, og restauranten befinner seg kun noen få
meters gange.
Kommentarer
Legg inn en kommentar