Terapi i Costa Blancas naturrike

Clínica Paca er en klinikk i Albir med fokus på alternative behandlinger, miljø og velvære. Eierne Rikke og Klaus Wittrup utvider bedriften, og har fått to nye terapeuter på laget. Sammen tilbyr de nå naturterapi.


Fra å være en liten klinikk med tre terapeuter, er de nå fem som utfyller hverandre. I likhet med Rikke er Glennie Sig kraniosakralterapeut, og har inntil nylig drevet egen klinikk i Danmark. De er begge nå også sertifisert Tankefeltterapeuter.

- Jeg var tidligere pasient av Rikke i Danmark. Det er takket være henne at jeg fattet interesse for kraniosakralterapi. Når jeg var ferdig utdannet, begynte jeg å lete opp Rikke og fant ut at hun hadde flyttet til Spania. Når jeg ringte henne i november i fjor, fortalte hun at de trengte en kraniosakralterapeut til klinikken. Vi bestemte oss for å reise ned, og deretter har alt gått slag i slag, sier Glennie.

Både Glennie og mannen Torbjørn Tarp er overbevist om at ting skjer ved tilfeldigheter, og lytter til hjertet når avgjørelser skal tas. Og begge sprudler de av energi og pågangsmot.

- Vi reiste ned i november for aller første gang, og likte stedet. Ved nyttår bestemte vi oss, i januar la vi ut vår bolig i Danmark for salg, og den ble solgt etter én uke. I februar kjøpte vi hus i Albir, og nå starter vi med naturterapi, sier Torbjørn som er utdannet naturterapeut i Danmark. Han har tatt ett års permisjon fra sin stilling i Skogvesenet i Herring, men paret har bestemt seg for å bli utover dét ene året. Sammen med Rikke og Klaus skal de tilrettelegge konseptet naturterapi til spanske omgivelser.

- Jeg har mye research å gjøre hva gjelder spansk natur, sier Torbjørn som forteller at han vil starte med kajakkturer. Turene vil i første omgang foregå i Albir og Calpe, og formålet vil være å kombinere natur med tankefeltterapi. Kombinasjonen har svært god effekt på mennesker med vannskrekk, forteller Torbjørn samtidig som han understreker at turene også er for de som kun ønsker en opplevelse eller ønsker å bevege og trene kroppen.

- Om man ønsker det, kan en vennegjeng bestille kajakktur til fyret i Albir eller klippen i Calpe kun for opplevelsens skyld eller ta det som en treningsøkt. Da blir min jobb mere som en skandinavisktalende guide og naturveileder. Clínica Paca vil utarbeide et program for turene. Noen vil være naturopplevelser, mens andre vil kombineres med tankefeltterapi. Alder og fysisk form er ikke avgjørende, her finnes opplegg for alle.  

- Vi har kjøpt inn kajakker av god kvalitet, og kan ta i mot grupper på åtte personer. Det trengs ingen erfaring med kajakk, da vi gir opplæring og instrukser på stranden før vi legger ut. Underveis vil vi ta små stopp hvor jeg forteller om flora og fauna.

Kona formelig sprudler av energi, og supplerer mannen. Hun har selv prøvd kajakk og har bare positivt å si om opplevelsen.

- Når jeg prøvde kajakk for første gang ble jeg overrasket over hvor enkelt det var, skyter Glennie inn, - kajakken er mer stabil enn det jeg trodde. Og tro det eller ei, kvinner er ofte de som klarer bragden best fordi vi har mer fleksibilitet i hoftene enn menn. Man bruker hoftene mye, og derfor er kajakk godt for hofter og korsrygg.

Glennie understreker at ikke alle kajakker er like. - De gule turistkajakkene til utleie gir ikke samme sensasjon som en "ordentlig" kajakk, sier hun. - Turistkajakkene flyter oppå vannet og gir mer ustabilitet, mens våre kajakker ligger akkurat litt under havlinjen og gir en følelse av vektløshet. Det er stor forskjell, understreker hun.

Paret viser stor iver, og gir inntrykk av å leve til fulle og av hjertens lyst. Begge elsker de naturen, og å få kombinere den med terapi er den optimale symbiose. Torbjørn, som også er utdannet kajakkinstruktør, dyrker lidenskapen med å dykke og snorkle.

- I hver kajakk vil det være et snorkelsett for de som ønsker å snorkle på turene, sier Torbjørn.

Etterhvert vil fellesnevneren naturterapi omfatte også andre aktiviteter. Clínica Paca vil bruke sommeren på å legge konkrete planer for utvidede naturterapialternativer.

- Meningen er at vi skal arrangere meditasjon ute i naturen. Det vil bli både korte og lange turer, og med forskjellig opplegg. Til høsten vil vi ha et fast program over meditasjonsturene. Nå i sommermånedene er det for varmt til å gå turer i fjellet, sier Torbjørn. Som naturveileder er han vant til å formidle sine kunnskaper om biologi, landskapshistorie, geologi, kulturhistorie, flora og fauna. Nå ser han frem til å ta for seg Spania og alt hva naturen har å by på av føde for tanker og sanser, for så å kunne formidle kunnskapene og inntrykkene til andre skandinaviske naturentusiaster, pasienter, turister og venner.    

Kommentarer