Fem minutter fra Costa Blancas store shoppingsenter Zenia Boulevard finner vi Rancho Blanco. Det er en målrettet destinasjon og slett ingen tilfeldighet for dagens lunsj, selv om vi må kjøre drøyt en time fra Benidorm. Vi har sett stedets anbefalinger på Facebook og kunders fantastiske respons i kommentarfeltet. Ut i fra det vi kan tyde, må stedet ha kystens beste kjøtt.
Restauranten ligger ved carretera Torrevieja-Orihuela,
litt utenfor allfarvei. En grusvei går av fra carreteraen ved rundkjøringen, og
fører oss ut gjennom skog og mark. Ferden går forbi palmeplantasjer, og
støvskyen fra skogsveien står etter oss. Restauranten er godt skiltet
underveis, og en kan umulig kjøre feil. Etter tre-fire minutter ender veien i
en parkeringsplass med carport som skydd for den verste varmen og solen. På inngangspartiet
på restauranten står "Rancho Blanco" med store bokstaver. Stedet ser
innbydende ut, og rent estetisk står den store utendørs terrassen til
forventningene. En stor fontene akkompagnerer den gode atmosfæren med sildrende
vann. Ved nærmere øyesyn er det her omlag 13-15 levende skilpadder.
- Foreldre kommer hit med barna sine for å sette ut
skilpadden sin. Så tilbringer de hele dagen her, for vi har også en stor lekeplass
for barna, sier Marcos som er deleier av restauranten. Han driver den med sine
tre søsken.
Marcos forteller at han vokste opp på stedet. Det var
hans far, en tysk innflytter, som startet restauranten på 70-tallet.
- Min far døde plutselig mens vi var små, og det var mor
som overtok driften samtidig som hun oppdro fire små barn, forteller Marcos.
Middag
Klokken er to og det er middagstider for spanjolene. Vi
er tre rundt bordet og velger å dele på rettene. Vi ser ikke engang på menyen,
men lar oss varte opp med stedets spesialiteter. En stor salat blir det
sentrale midtpunkt. Vi blir også anbefalt bønner og husets paté. Bønnene er
laget med morcilla (blodpølse) og flesk. At bønner kunne smake så godt var meg
ukjent. De smaker aldeles himmelsk. Bønner i seg selv er egentlig ganske
kjedelig, men kombinert med de rette ingrediensene blir dette er nydelig spansk
husmannsrett. Patéen lager de også på huset. Den ser unektelig fristende ut.
Dette er en grov paté. Sammen med det nystekte brødet vi får servert, er også
denne retten fantastisk god.
At folk tilbringer hele dagen på Rancho Blanco er
forståelig. Den store terrassen er lun, vakker og innbydende. Her er friske
planter og blomster, et stort tak som beskytter mot solen. Vi har satt oss rett
ved siden av fontenen, skilpaddedammen, med sin beroligende sildring. Solen
skinner, en blir vartet opp og sansene blir forsynte. Hva mer kan en behage?
Vi får servert husets spesialiteter bestående av lammelår,
biff i fløtesaus og en gedigen entrecote servert på rykende varm stenplate. Det
er kjøttrettene stedet er kjent for, og det er de vi har kjørt en drøy time for
å prøve. Vi får servert et stort fat med hjemmelagede pommes frites som
tilbehør til kjøttet. Entrecoten er bare så vidt stekt, vuelta y vuelta som man
sier på spansk. Den har en kraftig
smak av okse, en skikkelig mannfolk-rett! Biffen
i fløtesaus er også en rett som kan anbefales. Også den er mør, men mildere på
smak. Fløtesausen utgjør den perfekte kombinasjonen. Lammelår er en rett som
slår an både hos spanjoler og nordmenn, og i begge land anses lammekjøtt som
husmannskost. Men i motsetning til i Norge, der lammelår spises stort sett én
gang i året, spises lammelår året rundt i Spania. Låret er stekt i vedovn som
setter sitt preg på kjøttet. Det eneste jeg savnet her, som nordmann jeg er,
var sausen. For meg er det vanlig å spise lammelår med saus, men om man ber om
det kan dette helt sikkert ordnes.
Klokken har nå blitt fire, og utenlandske middagsgjester
begynner å fylle opp terrassen. Palmira har så smått begynt å varme opp for
kveldens flamencoshow med rolige ballader, noe gjestene setter stor pris på. Vi
nyter en Cava-sorbet mens vi venter på desserten. En stor tallerken med
hjemmelagede kaker blir servert. Det hele ser riktig så lekkert ut - nøttekake,
sjokoladekake, fruktkake....... Det er ingen fare for å gå sulten herfra, og
kjøreturen er verdt hver eneste tilbakelagte kilometer.
Kommentarer
Legg inn en kommentar