Det nye eksklusive landskapshotellet i Benimantell er mer
enn bare et hotell. Her forenes natur med velvære og gastronomi.
Som gjest ved Vivood Landscape Hotel i Benimantell ved
Guadalest, får du sanseopplevelser du ikke får ved andre etablissementer.
Hotellet består av suiter bygget i ett med naturen og et rikt tilbud av
velværebehandlinger. I januar åpnet de også sin eksklusive restaurant med lokal
gourmetmat. Fra det som før var et enkelt serveringssted, er dette nå blitt et
referansepunkt i gourmetens verden.
Stedet er bygget ut siden sist vi var gjester ved
landskapshotellet, for omlag ett år siden. Restauranten er nå dobbelt så stor,
og med dertil større uteplass. Stilen er den samme: enkel, moderne og sofistikert.
Vi besøker restauranten under den gastronomiske uken i
Guadalest-dalen, som arrangeres fra 25. februar til 5. mars. De har utarbeidet
en spesialmeny for anledningen bestående av fem forretter, to hovedretter og en
dessert.
Kjøkkensjefen Carlos Cervera forteller om restaurantprosjektet
og gastronomiuken med stor entusiasme. Han driver en vellykket restaurant også
i sin hjemby i Utiel Requena, sammen med sin mor. Han ble håndplukket av Vivoods
direktør, og dannet et team med like stor iver som han selv for gourmetmat.
- Vi har et ungt og dynamisk miljø, sier Carlos som kan
fortelle at gjennomsnitts alder på kjøkkenstaben er rundt 20 år. Han har
egenhendig lært dem opp, men med hjelp av en helt spesiell lokal kokke. Carlos
ville utarbeide et spisekart bestående av lokale retter, og innhentet hjelp fra
en lokal ekspert.
- Jeg var så heldig å få en eldre dame fra lokalområdet til
å hjelpe meg på kjøkkenet. Hun har selv drevet restaurant i alle år, og har
ekspertise på lokale gryter. Hun har vært helt uunnværlig i denne prosessen,
sier Carlos som har laget sin egen gourmet-touch av rettene. Han har på en måte
spritet opp gamle tradisjonelle retter, men beholdt noen av dem akkurat slik de
er.
Spesialmenyen for gourmetuken består, som sagt, av hele åtte
retter, og for dette betaler man 27 euro per person. Forholdet pris og kvalitet
er det ingenting å si på. Ved andre steder ville man fort ha måttet punge ut
med et par tiere ekstra. For maken til mat skal man lete lenge etter. Her får
man virkelig valuta for pengene.
Den første forretten består av en zucchini-canelon fylt med
russisk salat på en seng av avokado. Retten serveres på stilige tallerkener sammen med brød. Brødet
er oppvarmet, en detalj som det settes pris på. Det sies at det er de små
detaljene som teller, og ved Vivood er det flust av dem.
Den andre forretten er en salat av hummus, pesto,
cherrytomater og røkt fisk. Og da er det ikke røkelaks det er snakk om. Her er
fire forskjellige fisketyper nydelig dandert med en touch av
honningvinaigrette. Definitivt en smaksopplevelse.
Tredje forrett er en carpaccio med parmesan og senneps-is.
Kombinasjonen er både innovativ og smakfull.
Fjerde forrett er et rede av Kataifi-pasta med foie gras,
eplekompott og vaktelegg, overstrødd med ristet mandelstrø. Etterfulgt av ajo
arriero med all-i-pebre saus. Her har kjøkkensjefen tatt en lokal rett og
spritet den opp med en gourmets håndlag.
Hovedretten er dampet merluza i en alge- og sjømatsuquet,
etterfulgt av svineribbe med saus av geitost. Svineribben minner veldig om
norsk ribbe, men i en annen "setting".
Til dessert har kokkene tryllet frem den beste torrija, en
lokal dessert servert med mandarinsorbet og krokanti.
I tillegg til teamet av profesjonelle kelnere, er
kjøkkensjefen selv å se blant bordene. Han veksler noen ord med gjestene, men
uten å være innpåsliten.
- For meg er det viktig med kontakt med gjestene, sier Carlos
mens han serverer oss kaffe, - jeg vil gjerne ha direkte tilbakemelding fra
gjestene slik at eventuelle mangler kan forbedres.
Det ser også ut til at gjestene setter pris på å treffe
kjøkkensjefen personlig. Selv synes jeg det setter en ekstra spiss på
totalopplevelsen, og oppleves over hodet ikke som verken forstyrrende eller
upassende. Carlos er en åpen og omgjengelig kjøkkensjef som oppriktig bryr seg
om sine gjester, og nettopp det smitter over på gjestene og gjør at opplevelsen
blir fullkommen.
Restauranten er åpen for alle, uansett om du er gjest ved
hotellet eller ikke. På hverdager har de meny for 22 euro, og en egen meny på
kveldene. I tillegg byr de på a la carte alle dager. Da stedet reklamerer med
ro og trivsel, er det kun adgang for voksne og det er satt en grense på 40
gjester. Stedet skal ikke føles overfylt og masete. Derfor er det lurt å
bestille bord på forhånd, og spesielt i helgene.