Eple-eddik renser opp




Eple-eddik er mildere på smak enn for eksempel vin-eddik, som brukes mye i Spania. I Norge er det kjent at eple-eddik bidrar til økt fettforbrenning. Spanske næringseksperter mener at det ikke finnes vitenskapelig bevis på dette. Det finnes derimot studier som bekrefter at eple-eddik øker enzymsekresjonen ved nedbryting av fett, og på den måten bidrar til bedre forbrenning.

Studier viser at eddiken har flere fordelaktige egenskaper:
  • Den har en rensende effekt på tarmene, forebygger forstoppelse og dreper bakterier som forårsaker gassdannelse.
  • Den stimulerer produksjonen av magesyre under fordøyelsen av mat
  • Den er vanndrivende samtidig som den opprettholder potasium-nivået i kroppen, et mineral som drives ut med urin, og som eple-eddik har et høyt innhold av
  • Gir metthetsfølelse
  • Opprettholder fuktigheten i hud og slimhinner, spesielt øynene da eddiken inneholder mye A-vitamin
  • Den har kraftig anti-inflamatorisk effekt, og fungerer bra mot insektsbitt og såre muskler.