Magnesium for god helse

Magnesium er et mineral som finnes naturlig i mange matvarer. Mangel på magnesium kan få store negative konsekvenser på helsen. Mineralet er viktig for fordøyelsen av komponenter i kostholdet ved blant annet å "plassere" kalsium og fosfor der det trengs: i skjelett og tenner. Dermed forebygges også dannelse av nyrestein. I tillegg bidrar magnesium til bedre hjertehelse ved å opprettholde elastisiteten i årene, som igjen forbedrer sirkulasjonen og senker trykket. Magnesium har muskelavspennende egenskaper og har en naturlig beroligende effekt da det sørger for å opprettholde energibalansen i hjernenevronene.

Andre egenskaper:
  • Magnesium har en mild lakserende effekt
  • Forebygger prematur fødsel da magnesium har en beroligende effekt på livmoren
  • Sørger for hormonell balanse som igjen lindrer menssmerter  

Hvor finner man magnesium?
Foruten som tilskudd, finner man magnesium i mange matvarer. Selv om man spiser magnesiumholdig mat, så klarer ikke kroppen å absorbere mer enn mellom 30 og 40% av mineralet. Derfor er det viktig å inkludere mat med høye verdier av mineralet i det daglige kostholdet, slik som:
  • Solsikkefrø, sesamfrø, mandler, valnøtter og hasselnøtter
  • Ris og hvete
  • Kikerter, linser og soja
  • Vann