Magnesium
er et mineral som finnes naturlig i mange matvarer. Mangel på magnesium kan få
store negative konsekvenser på helsen. Mineralet er viktig for fordøyelsen av
komponenter i kostholdet ved blant annet å "plassere" kalsium og
fosfor der det trengs: i skjelett og tenner. Dermed forebygges også dannelse av
nyrestein. I tillegg bidrar magnesium til bedre hjertehelse ved å opprettholde
elastisiteten i årene, som igjen forbedrer sirkulasjonen og senker trykket.
Magnesium har muskelavspennende egenskaper og har en naturlig beroligende
effekt da det sørger for å opprettholde energibalansen i hjernenevronene.
Andre
egenskaper:
- Magnesium har en mild lakserende effekt
- Forebygger prematur fødsel da magnesium har en beroligende effekt på livmoren
- Sørger for hormonell balanse som igjen lindrer menssmerter
Hvor
finner man magnesium?
Foruten
som tilskudd, finner man magnesium i mange matvarer. Selv om man spiser
magnesiumholdig mat, så klarer ikke kroppen å absorbere mer enn mellom 30 og
40% av mineralet. Derfor er det viktig å inkludere mat med høye verdier av
mineralet i det daglige kostholdet, slik som:
- Solsikkefrø, sesamfrø, mandler, valnøtter og hasselnøtter
- Ris og hvete
- Kikerter, linser og soja
- Vann