Frivilligsentralen søker sommervikarer

Frivilligsentralen i Alfaz del Pi er knutepunktet for frivillig innsats i den norske befolkningen på Costa Blanca. De sørger for at hverdagen for flere hundre personer blir litt enklere, de gir en hjelpende hånd og lytter til hver enkeltes behov.
Sosiale aktiviteter er det nye satsingsområdet for den nye daglige lederen Teresa Hundseth. Hun tiltro stillingen i januar, og siden den gang har de arrangert mange utflukter til både Kirkesenteret i Albir og Sosialsenteret i Alfaz del Pi.

- Vårt problem nå er at vi trenger flere frivillige, spesielt i perioden mai-oktober, da mange av våre frivillige reiser hjem til Norge. Vi besøker nordmenn som bor på spanske sykehjem, og de reiser ikke hjem på sommeren. De bor her hele året. Det er synd hvis vi ikke kan fortsette med våre ukentlige besøk hos disse menneskene, for de setter veldig stor pris på besøket, sier Teresa.
Teresa forteller at de med jevne mellomrom tar beboerne med ut på tur for at de skal oppleve sosialt samvære utenfor hjemmet.

- I begynnelsen av april besøkte vi Kirkesenteret. Vi var totalt 30 personer, hvorav 11 frivillige. Det var en kjempesuksess. Vi sang norske sanger, spiste grøt, vafler og kaffe. Beboerne nøt hvert sekund, og lykken sto i deres ansikter, forteller Teresa entusiastisk og gir inntrykk av å virkelig leve og ånde for det frivillige arbeidet Sentralen utfører.

Frivilligsentralen har åpen invitasjon til å besøke Solgården, og planlegger en tur dit i oktober.

- Vi skulle gjerne reist før, men vi har ikke nok frivillige før i oktober, forteller Teresa. Hun ønsker at flere melder seg som frivillig for sommermånedene, da behovet er som størst.

- Vi trenger personer som kan sette av en dag i uken, som i tidsrommet 11.00 til 13.00 kan besøke nordmenn ved spanske institusjoner. Dette gjelder i perioden mai til oktober.

Ønsker du å melde deg som frivillig, kontakt Frivilligsentralen på telefon 965 888 260 eller på e-post post@costablanca.frivilligsentral.no.

Kommentarer