Hotel Marqués de Riscal inngår i luksuskjeden Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., som igjen drifter de kjente merkene St. Regis, The Luxury Collection, Sheraton, Westin, Four Points, Le Meridien og Aloft. Kjeden består av 850 hoteller i 95 land, og mer enn 145.000 ansatte. Marqués de Riscal er bygget rundt bodegaen med samme navn, som ligger i flukt med hotellet og er en av de store vinprodusentene i Rioja.


Det finnes én restaurant
og én bistro ved hotellet. Begge under ledelse av Chef Francis Paniego, som har
en Michelin-stjerne. Restauranten er et referansepunkt i Spania for alle
gourmeter. Her tilbys en menú de degustación, altså en meny bestående av flere
av stedets retter, for 85 euro per person. Ønsker man et rimeligere alternativ,
får du også menú de degustación i bistroen for 45 euro per person. Menyene
inkluderer også drikke. Til hver rett, en ny vin etter anbefaling fra kelneren.
Alle rettene vi fikk var fantastiske, og den som bet seg mest i minne var
carete de vaca (ku-ansikt). Dette var en rett kraftig på smak og med veldig
mørt kjøtt.
Terapeuten er dog ikke den
eneste fra Costa Blanca som arbeider ved hotellet. I restauranten arbeider også
en kelner fra Altea. I dag har hun vakt i vinbaren, og lar oss velvillig
fotografere de kjente vinhyllene. Her er hylle opp og hylle ned med avkjølte
viner fra hele verden. Baren er, som hotellet generelt, i gjennomført moderne
stil. Her kan du prøve viner eller prøve stedets cocktails. Og om du vil kan du
gjerne ta drikken med deg opp i biblioteket eller tilhørende terrasse nevnt i
forrige avsnitt.

Hotellet er ett av flere
steder i Spania som verdsettes av jetsetlivets celebriteter. Her får de være i
fred. Personalet har taushetsplikt og lar seg ikke overtale til å meddele
hvilke celebriteter som frekventerer stedet. Dog er det offentliggjort i lokal
presse at både Brad Pitt, Angelina Jolie, Gwyneth Palthrow, Ken Follet og
Kronprins Håkon av Norge har besøkt stedet. Førstnevnte kjørte seg vill i San
Sebastián og måtte spørre om veien. Den tilfeldig valgte fotgjenger avslo 100 euro
i driks, og ledet det berømte paret på rette veier. Nyheten ble trykket i den
lokale avisen i San Sebastián.
Hotellets uteområder er
sterkt preget av å være i Rioja. Rankene utgjør grøntområdene som omgir
hotellet. Luften er frisk, ren fjelluft som ikke er forurenset av verken
fabrikker eller trafikk. På vår ferd gjennom utearealene kommer vi over en
gruppe japanske turister, samtlige med munnbind. De har tatt med seg vanene fra
smogfulle Tokyo til jomfruelige Rioja, de vet ikke hva de går glipp av. Er det
noe Rioja kan skryte av er det nettopp frisk luft, masse natur og edle dråper
for kresne ganer.
Kommentarer
Legg inn en kommentar