Mest optimisme i Valencia-regionen

Optimismen blant arbeidstakere i Spania er økende. Optimismen er størst i Valenciaregionen. To av tre innbyggere føler seg her sikre på å få beholde sin arbeidsplass i 2014. Optimismen i denne regionen er større... enn i resten av Spania, i følge tall fra studien International Workmonitor, noe som kan skyldes økt eksport i denne regionen. Studien er gjennomført av Ranstad International og viser at optimismen også er "stor" i Extremadura, Castilla y León og Galicia. I andre enden av listen finner vi Andalucía der kun én av to har tro på å beholde arbeidsplassen sin i 2014.

Ranstad melder at dersom man sammenligner med resten av Europa, er tendensen til optimisme størst i Spania på lik linje med Tyskland og Hellas. Oppfatningen er dog forskjellig blant folket og forretningsdrivende. Spanske forretningsdrivende er Europas mest pessimistiske hva fremtidsutsiktene angår.

Studien Workmonitor ble startet i Holland i 2003. Deretter bredte den seg til Tyskland, og nå dekker den 32 land over hele verden. Hvert trimester blir rapporter lagt frem over arbeidsmarkedet generelt. Studien baseres på en online spørreundersøkelse blant folk i alderen 18 til 65 år som arbeider minimum 24 timer i uken. I siste trimester av 2013 deltok 14 780 mennesker.

Kommentarer