Bodegas Antonio Alcaraz i Norge

Vino Casa Vital lanserer nå høyt premierte viner i samarbeide med Bodegas Antonio Alcaraz i Rioja. Vinene er å finne på bestillingsutvalget til Vinmonopolet fra og med september.

Antonio Alcaraz og Åge Folkestad lanserer Antonio Alcaraz viner i Norge.

- Det er kunsten som bringer oss sammen. Åge er som meg glad i kunst, og vin er kunst, sier Antonio Alcaraz og smiler. Vi sitter på terrassen utenfor Casa Vital en het sommerdag. Det er sent i august og havet bader i sol mens vi nyter "Middelhavets Rioja". Det er dét bodgaeieren selv kaller vinen sin i og med at vinen produseres i Rioja, mens hovedkontorene ligger i Alfaz del Pi.

Innehaver av Casa Vital, Åge Folkestad, er lisensiert vinimportør i Norge. Han selger eget merke på bestillingsutvalget og vil med Bodegas Alcaraz utvide sortimentet til sine norske kunder. Mens Vino Casa Vital er produsert i Castilla la Mancha, er Antonio Alcaraz viner produsert i Rioja Alavesa, den øvre delen av Rioja som befinner seg i Baskerland. Dette sies å være Riojas aller beste område helt i skjørtekanten til Cantabría-kjeden. Jordsmonnet er rikt på mineraler og næringsstoffer fra snøsmeltingen i de høye fjellene som omringer bodegaen. Dermed blir sluttresultatet til de edleste dråper som høster både nasjonale og internasjonale premier.

Antonio Alcaraz viner er nå å få kjøpt i 27 land, hvorav Norge og Danmark er siste skudd på den voksende stammen. Vinene som nå presenteres i bestillingsutvalget er Gloria de Antonio Alcaraz, Altea Crianza de Antonio Alcaraz, Men to Men, Antonio Alcaraz Reserva og Antonio Alcaraz Crianza. De fleste av disse har gjort rent bord i nasjonale og internasjonale vinkonkurranser.
Duoen er klare for presentasjon i Norge

- Antonio Alcaraz er en eksklusiv vin i begrenset opplag. Derfor søker jeg alltid små importører til å distribuere min vin, sier Antonio Alcaraz som i Åge Folkestad fant akkurat hva han var på utkikk etter.
Åge Folkestad har de siste månedene jobbet målrettet med å innføre Antonio Alcaraz vinene til Norge.

- Jeg setter meg mål og lager deadlines for mine prosjekter. Jeg liker å gjøre alt med tid. Kun på den måten får man et varig godt resultat. Man skal ikke selge skinnet før bjørnen er skutt, sier Åge og sikter til at alt må være på plass på riktig sted før en kan begynne å publisere nyheten. Fra og med 1. september var vinen på plass på bestillingslistene og markedsføringsbiten er nå i full gang. Åge Folkestad og Antonio Alcaraz reiser til Norge i slutten av august for å promotere vinen.

- Onsdag 27. august har vi en presentasjon av vinene for vinmonopolet og pressen i Gamle Logen i Oslo. Deretter har vi et privat event på Månefisken den 29. august, sier Åge Folkestad som også markedsfører sin egen vin på denne måten. Han arrangerer slike eventer rundt om i Norge i form av spansk aften med spansk mat, god vin, flamencomusikk og underholdning. Da turnerer hele ensamblet, bestående av musikere, dansere og Åge selv, mellom de største byene i Norge. Markedsføringsteknikken ser ut til å ha gitt gode resultater for den ferske vinimportøren.

- All min vin er utsolgt for i år. Nå er det ventelister på 2013-årgangen, forteller Åge Folkestad som selv er overrasket over hvor godt vinen hans selger i Norge. Syv vinmonopoler har også tatt inn vinen i sitt hyllesortiment. Og nå står altså Antonio Alcaraz viner for tur. Selv er bodegaeieren optimistisk i forhold til lanseringen i et marked som regnes som svært vanskelig.


- Det er beundringsverdig hvordan Åge jobber og hvor raskt han har fått vinen inn på bestillingslistene. Det regnes som svært vanskelig å få vinen inn på det norske markedet, derfor er jeg veldig fornøyd, sier Antonio Alcaraz som gleder seg til å ta fatt på det nye markedet. Den lille miniturnéen skal bli starten på en rekke turnéer i det kalde nord, noe bodegaeieren ser frem til. Han bytter gjerne ut Middelhavssol med nordisk bris noen dager, for Norge er et marked med sans for det gode liv, et godt liv som omfatter gode viner og de edle dråpers kunst.


Bestillingsnummer på bestillingsutvalget:
9033664               VINO CASA VITAL ROSADO 75CL
9033689               VINO CASA VITAL ROBLE 75CL
9033690               VINO CASA VITAL BARRICA 75CL
9033691               VINO CASA VITAL BLANCO 75CL

9033697               GLORIA ANTONIO ALCARAZ 75CL
9033698               RESERVA ANTONIO ALCARAZ 75CL
9033699               ALTEA CRIANZA 75CL
9033700               MEN TO MEN 75CL
9033701               CRIANZA ANTONIO ALCARAZ 75CL
   

Kommentarer