Spania feiret sin nasjonaldag i Oslo

Den spanske ambassaden i Oslo feiret Spanias nasjonaldag, 12. oktober, med en formell lunsj der 220 gjester deltok, deriblant representanter for den norske regjeringen og alle utenlandske ambassader representert i Norge.

I anledning dagen, valgte den spanske ambassadøren Antonio López Martínez to spanske viner fra Bodegas Antonio Alcaraz: Altea Crianza og Reserva Antonio Alcaraz, viner med nasjonale og internasjonale premier. 

Forretningsmannen og eieren av bodegaen, Antonio Alcaraz, som selv var tilstede under feiringen, var svært fornøyd med at to av hans viner representerte Spania under spanjolenes feiring av spansk nasjonaldag i Norge. “Dette er et insentiv til å fortsette det gode arbeidet med våre kvalitetsviner som for tiden er å finne på de beste restaurantene i 26 land”. Antonio Alcaraz la også til at den spanske ambassadøren samme kvelden arrangerte en middag med over 300 mennesker tilstede, deriblant ledere, gründere og spanske innbyggere i Norge, som alle fikk prøve viner fra Bodegas Antonio Alcaraz, noen av disse ble offisielt presentert for pressen før vinene kom på Vinmonopolets bestillingsutvalg.  

Antonio Alcaraz produserer viner og førsteklasses olivenolje. Vinene produseres ved egen vingård beliggende i Laguardia i Rioja, en av de mest prestisjefylte vindistriktene helt ved foten av Sierra de Cantabria, Riojas aller beste vinområde. Olivenoljen lages av sorten Picual, og produseres i egne anlegg i Canena i Jaén, verdens beste område for produksjon av extra virgin olivenolje. “Vårt mål som selskap er posisjonering på det internasjonale markedet under merkeparaplyen “Spania”. Så jeg bestemte meg for å produsere vin og olje i verdens største produksjonsområde”, sier Antonio Alcaraz. Vin- og oljeprodusenten har døpt sine viner og oljer med navn på områder og naturområder i Marina Baixa som Altea, Albir Light og Les Fonts d’Algar. Forretningsmannen er selv fra Altea og har sine hovedkontorer i Alfaz del Pi. Foreløpig selges Antonio Alcaraz produkter i 30 land. 80% av produksjonen selges utenfor Spania, både vin og olje. Nå ekspanderer han til Russland, Ukraina og Kina. 

Kommentarer