Gå til hovedinnhold

Havvann mot vannansamling

Mange opplever fra tid til annen å få vannansamling i kroppen, spesielt i hender, føtter og ankler. Har man dette ofte, forringes livskvaliteten og leddfunksjonen i kroppen. Det finnes naturlige midler for å bekjempe dette,
men ingen kur fungerer optimalt hvis man ikke har et sunt kosthold. Det finnes noen naturlige måter for å drive ut vannet av kroppen. Første steg i riktig retning er å kutte ned på saltet, og eventuelt bytte ut bordsaltet med havsalt eller Himalaya-salt. Eller enda bedre: naturlig havvann. Noen helsekostforretninger selger havvann til medisinsk bruk og til bruk i kostholdet. Havvann har et rikelig innhold av helsemessige mineraler som gjør at nyrene driver ut dobbelt så mye vann. Havvannet regnes ikke for vanndrivende, men som stabiliserende. Derfor er det ikke fare for dehydrering ved moderat bruk av havvann. Vannet kan brukes i supper, men i moderate mengder da det også har en avførende effekt.  

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tilbake til hjemlandet med kunst i bagasjen

Etter femten år i utlendighet og savn etter barndomsvennene vender Askimmannen og kunstneren Asle Anfinnsen nesen hjem for godt, med allsidig kunst i bagasjen og nye prosjekter i gjære.

Den spanske sykehusdietten

Fra Norge kjenner vi til den strenge Rikshospitalets slankekur, som visstnok benyttes for overvektige i forkant av en operasjon. Spania har en likedan. Denne dietten skal få fart på fettforbrenningen, rense kroppen og gi mer energi. Den er basert på en fettforbrennende suppe. Dietten er utviklet ved Se Creed Memorial Hospital der de bruker den til overvektige hjertepasienter som trenger å gå ned i vekt før operasjon.

Nisperos

Frukten regnes som typisk spansk. Bønder i Callosa d´En Sarriá har sesialisert seg på dyrkingen av denne gule og søte frukten, som har orientalske aner.