Gå til hovedinnhold

Singelringen

Omlag halvparten av befolkningen i den vestlige verden  er enslige, og denne gruppen utgjør et stadig voksende marked. Et svensk selskap satser fullt og helt på dette markedet med sin “singelring”. 


Fra 1960 har alderen for å gifte seg økt fra 23 år til dagens 29 år. Flere skiller seg i dag og lever lengre perioder alene. Begge disse faktorer fører til at antallet enslige øker i omfang. Å være enslig, eller singel, er i dag et akseptert livsvalg i den vestlige verden. Det finnes i dag et økende antall bøker, filmer, tv-programmer og arrangementer rettet mot single mennesker. Også reiseselskaper og eventselskaper ser potensialet i denne økende kundemassen. I dag arrangeres singel-cruise, singel-fester og mye mer. Det blir mer og mer vanlig å treffe sin livspartner på nett via date-sider. Serier som “Sex and the City” idoliserer singellivet og gjør at seerne opplever dette som et moderne og attraktivt livsvalg.


Det skulle jo bare mangle om det ikke skulle komme et smart hode og finne opp det motsatte av gifteringen: nemlig singelringen. Den svenske 37-åringen Johan Wahlbäck lanserte ringen i Skandinavia i 2005 via egne nettsider, og siden da har den fått massiv pressedekning i hele verden både i papirformat og på tv-show. Ideen er å vise for omverdenen at du er singel, fri og frank, og klar for å møte andre i samme situasjon. Ringen blir en isbryter, og et samtaletema i seg selv. Med sin turkise farge er den ikke til å ta feil av. Ringen er unisex, og omlag 130.000 menn og kvinner bruker i dag ringen. Turkis har nå blitt singelfarge nummer én i land som Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Japan, Brasil, Mexico, Kina, Spania, Australia, Ecuador og selvfølgelig Sverige. Ringen er nummerert med koden for å logge inn på forumet til singelringen der du kan møte likesinnede. For 39 euro kan du vise verden at du er singel med den turkise ringen som er “made in Sweden”.  

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tilbake til hjemlandet med kunst i bagasjen

Etter femten år i utlendighet og savn etter barndomsvennene vender Askimmannen og kunstneren Asle Anfinnsen nesen hjem for godt, med allsidig kunst i bagasjen og nye prosjekter i gjære.

Den spanske sykehusdietten

Fra Norge kjenner vi til den strenge Rikshospitalets slankekur, som visstnok benyttes for overvektige i forkant av en operasjon. Spania har en likedan. Denne dietten skal få fart på fettforbrenningen, rense kroppen og gi mer energi. Den er basert på en fettforbrennende suppe. Dietten er utviklet ved Se Creed Memorial Hospital der de bruker den til overvektige hjertepasienter som trenger å gå ned i vekt før operasjon.

Nisperos

Frukten regnes som typisk spansk. Bønder i Callosa d´En Sarriá har sesialisert seg på dyrkingen av denne gule og søte frukten, som har orientalske aner.