Aprender a educar

Rundt 900 personer deltok på konferansen "Aprender a educar" (lær å oppdra), som fant sted i auditoriet i Teulada 11. mars. Konferansen ble holdt av den kjente vannpolo-spilleren
Pedro García Aguado, også kjent som Hermano Mayor fra tv-programmet med samme navn, og hans kompanjong Francisco Castaño, som er ungdomsskolelærer. Begge er de spesialister på håndtering av vanskeligstilte barn og ungdom. Mens Francisco Castaño hjelper familiene ved egen konsultasjon, gjør Pedro García Aguado det samme i eget tv-program i beste sendetid på tv-stasjonen Cuatro. Sammen har de utviklet prosjektet "Aprender a educar", som består av å holde konferanser i det ganske land. Nylig ga de også ut boken med samme navn, der de gir nyttige tips om hvordan man forebygger problemer i barne- og ungdomsstiden.

"99% av ungdommene med vanskeligheter, skyldes mangelfull oppdragelse. Derfor er det viktig å lære å oppdra fra år 0 for å forebygge". Slik startet konferansen, der Pedro García Aguado bruker egne erfaringer med et liv på skyggesiden for å formidle budskapet. Med et liv i toppeliten i spansk idrett, med verdenstitler og nasjonale titler, fikk livet en helomvending da festing og natteliv førte til ukontrollerte mengder alkohol og kokain. I elleve år har han vært ren, og egner seg nå kun til å hjelpe andre til å forebygge problemer i ungdomsstiden, via konferanser, eget tv-program og eget senter i Barcelona, Centro Tempus.

Pedro García Aguado og Francisco Castaño snakket om hvordan oppdragelsen og skolegangen har utviklet seg de siste 25 årene, fra streng disiplin til dagens moderne og frie rammer. De refererte også til reelle og selvopplevde tilfeller, viste videoklipp og utførte rollespill for å fremstille de forskjellige type foreldre, og understreket at foreldrerollen ikke må forveksles med kameratrollen.

Etter konferansen var det boksignering. Neste stoppesteder på turneen de neste dagene er Bilbao, Sevilla og Zaragoza, henholdsvis 13/3, 14/3 og 27/3. For mer informasjon, se www.aprenderaeducar.org

Kommentarer