Milenium Casa Vital

I påsken lanserer Casa Vital sin nye Milenium vin fra den anerkjente bodegaen Antonio Alcaraz i Rioja. Lanseringen er en av mange overraskelser i jubileumsåret for restauranten som feirer 15 år i drift.



- Dette er en ny drøm som går i oppfyllelse, og det er utrolig å kunne samarbeide med en så anerkjent bodega som Bodegas Antonio Alcaraz, sier Åge Folkestad, innehaver av Restaurante Casa Vital.

Folkestad har sitt eget importfirma i Norge og lager sin egen spanske vin for det norske markedet. Fra et beskjedent sortiment på tre viner i 2013, teller nå sortimentet 5 viner. Fire av vinene er fra Castilla La Mancha, og de nye fra den anerkjente bodegaen i Rioja.

- Det å kunne få lage sin egen vin fra denne bodegaen er fantastisk. Jeg har laget to viner fra Rioja som er blitt utrolig gode. Millenium Casa Vital 2010, som er en crianza, og Age Casa Vital som er en crianza 2011. Resultatet av Milenium Casa Vital ble så bra at både enologen Iker Unzalu og Antonio Alcaraz ville at jeg skulle lage enda en vin som vi valgte å gi navnet Age Casa Vital. Begge vinene er klassifisert som Vino de Autor, det vil si at det er jeg selv som står bak fremstillingen av vinen.

Åge Folkestad og Antonio Alcaraz tilbragte fire dager ved bodegaen i fjor. Med intenst program klarte Åge og enologen Iker å komme frem til det som i dag er Milenium og Age Casa Vital. Både innehaver og bodegaeieren selv er full av lovord om den nye vinen, og skjønt enige i at de har klart å fremstille en utmerket vin av høy klasse.

- Vi har fremstilt en kvalitetsvin der alle tre "bena" er tilstede, sier Antonio Alcaraz. Med ben mener han strukturen på vinen som omfatter balansegangen mellom alkohol, smak og aroma.

Etikettene på de nye vinene er elegante og merket med D.O. Rioja, og går dermed inn under regulativets strikte normer om fremstilling, lagring og tapping etc. Bodegas Antonio Alcaraz er en liten vinprodusent i Riojansk målestokk, men med den beste beliggenheten i Rioja Alavesa rett i skjørtekanten på Cantabria-kjeden. Dette gjør at jordsmonnet og dermed druestokkene får rikelig med mineraler og næringsstoffer fra smeltevann.   

Vinen er allerede i salg i Spania, og nå står Norge for tur med oppføring i vinmonopolets bestillingsutvalg. I april legger Åge og Antonio ut på turne i Norge med presentasjoner av vinen. resentasjonene omfatter spansk aften med vinsmaking, middag og spansk musikk og show. Åge Folkestad har allerede holdt mange presentasjoner med tidligere viner, og turneene har blitt en årlig suksess. I sin egen restaurant Casa Vital har han arrangert slike aftener i mange år.

- Vi ser at konseptet kan kopieres og fungerer like godt i Norge. Mange nordmenn har tilknytning til Spania og kjenner tilsvarende arrangementer fra Casa Vital, sier Antonio Alcaraz som gleder seg til å besøke Norge for andre gang.

Bodegas Antonio Alcaraz eksporterer viner til 30 land, og Norge er nå i ferd med å bli tatt opp som land nummer 31.


- Vinene våre er allerede til salgs i Norge via Åge Folkestad som importør, men vi går ikke ut med at vi er på det norske markedet før vi ser en jevnlig ordreflyt. Det er litt tidlig ennå, men Norge er i ferd med å bli land nummer 31 for vår bodega, sier den fornøyde bodegaeieren. 

Kommentarer