Den Gamle Joggeren

Den gamle joggeren, som vil slanke bort hengemagen, er det nyeste innslaget i utstillingsparken Fundación Klein-Schreuder i Alfaz del Pi. Skulpturen er stor, morsom og lystbetont. Kunstneren bak verket er selveste eieren av stiftelsen, Johanna Klein-Schreuder.


Det tok henne seks måneder fra liten voksmodell til ferdig statue på halvannen meter. Hun er en allsidig kunstner, men det er første gangen hun har laget noe så stort og i dette materialet.

- Den er laget med en spesiell teknikk, sier Johanna og forklarer at voksmodellen hun laget ble fotografert i 3D. En fotograf tok 20 bilder i forskjellige vinkler. Deretter ble bildene forstørret og delene freset ut i isopor. De store delene ble så limt sammen til en råfigur forsterket med jern, som Johanna så har måttet finpusse og behandle med akryl og marmorstøv. Til og med på nært hold ser figuren ut som den er laget i stein, men ved berøring oppdager du at den er både hul og nesten litt plastikkaktig.

- Dette er ikke en skulptur som kommer til å stå imot vær og vind i mange år, sier Johannes, mannen til Johanna. Han var modell for skulpturen, noe som ante meg. De har begge humør nok til å gjøre litt sprell i hverdagen.

- Det er først når man begynner å lage skulpturer av folk at man virkelig ser alle detaljer, sier Johannes og ler mens kona bekrefter det med å vise den gamle joggerens ryggfolder. Johanna har gitt joggeren flere detaljer som sokker, joggesko og pulsmåler.

- Det er ingen dypere mening med figuren, men jeg vil fremstille den aktuelle hverdagen, sier Johanna som også har laget en annen skulptur i serien: en ung gutt som sitter med mobilen sin i en veldig gjenkjennende stilling i dagens samfunn.

- Jeg vil lage en jente også, sier Johanna og har allerede sett seg ut en modell. En ni år gammel spansk jente vil stå modell for hennes nye prosjekt, som vi se dagens lys på høsten en gang.

- Først skal vi på ferie, så kan jeg begynne å arbeide med neste prosjekt en gang på sensommeren. Johanna har det gøy med de nye skulpturene, og vil med bringer glede og latter til de besøkende i parken.


- Skulpturene sprer humor, sier ekteparet som tar i mot besøkende hver søndag mellom klokken 10.00 og 14.00. Skulpturparken Fundación Klein-Schreuder ligger i El Cautivador i Camí del Pinar 23 i Alfaz del Pi. Se forøvrig nettside: www.klein-schreuder.com 

Kommentarer