L´Escenari i Villajoyosa

I 24 år har Juan drevet L´Escenari på strandpromenaden i Villajoyosa, først som pub og nå som restaurant med kortreist kvalitetsmat, fra da Villajoyosa kun var en liten fiskelandsby til dagens by preget av turisme.


Paseoen i Villajoyosa har så og si blitt bilfri, og danner grensen mellom den flotte sandstranden og byens serveringssteder. Det underjordiske parkeringshuset gjør at det ikke lenger er mangel på parkeringsplasser. Det er strategisk plassert midt på paseoen. Like ovenfor finner vi L´Escenari, restauranten som har et godt renommé både når det gjelder, mat, plassering og service. Innehaveren, Juan, kan fortelle om forandringene i byen siden de startet for 24 år siden.

- Mye er forandret. De få lokalene langs stranden var alle pub´er, og folk kom fra alle omkringliggende byer for å feste i Villajoyosa. Til og med Pachá åpnet diskotek her en periode, sier Juan og peker på nabotomten.

Du har kanskje ikke lagt merke til det før, men Pachás typiske kirsebær henger fortsatt på muren og minner om den gang da.......

Vi velger å sitte på terrassen denne solskinnsdagen. Det er rolig og utsikten over havet er upåklagelig. Stranden huser en og annen familie. Det er tidlig ennå, midten av mai. Mens vi nyter momentet, får vi servert forrettene, en etter en. Ost og skinke akkompagnert av skinkekroketter laget på huset, aldeles nydelige på smak og akkurat riktig tekstur.

Som seg hør og bør i en fiskelandsby, så byr de neste rettene på havets delikatesser. Neste rett ut er nydelige dampede blåskjell og frittert moralla rett fra fiskehavnen i Villajoyosa. Moralla er en fisketype med mye smak. Derfor brukes den ofte til å lage fiskekraft av til for eksempel paella.

Maten ved L´Escenari er kortreist og fersk. Innehaveren handler fisk og sjømat rett fra fiskehavnen. Vi får servert en tallerken med fritterte blekksprutringer, eller calamares som det heter på spansk. De er akkurat passe stekt og smaker himmelsk sammen med allioli, som er et fast tilbehør til denne retten.

Påfølgende rett er enda et hakk oppover kategoristigen. Akkar surret i øl og karamellisert løk. Dette er den møreste akkaren jeg noen gang har spist. Ofte kan akkar ha litt gummikonsistens, men denne var både mør og fantastisk god på smak.

Hovedretten blir en cordon bleu laget på huset. Tilbehør er ovnsbakt potet og en nydelig saus. Dette er muliggens den beste cordon bleu jeg har smakt, laget av skikkelig skinkebiff fylt med ost. Retten er mektig, men veldig god.

Desserten er ikke mindre raus. En stor tallerken med jordbærkake og turrón-is. L´Esenari driver isbaren som ligger vegg i vegg, og benytter selvfølgelig produktene i dessertkartet.

Til tross for at sesongen ikke har startet ennå, er restauranten godt besøkt. Folk søker kvalitet. På L´Escenari finner du akkurat det, kombinert med service, bra beliggenhet og moderate priser.    



Kommentarer