Magic Natura i Benidorm

Hotellkjeden Magic, sammen med dyreparken Terra Natura, åpnet nylig dørene til en unik oase der tre elementer forenes: Polynesia, dyrepark og badeland.


Første møte med Magic Natura **** er naturligvis resepsjonen og
resepsjonsområdet. På et lite bord står Cava-glassene klare og ønsker velkommen til resorten. Små golfbiler henter og bringer gjestene, frem og tilbake til hytter, restauranter, jacuzzi, basseng eller ventende turistbusser på parkeringsplassen. Det går direkte rute fra hotellkomplekset til sentrum av Benidorm. Mens du venter på bussen, kan du "chille" i resepsjonsområdets chill-out-zone. Store polynesiske liggestoler inviterer til avslapning under florlette gardiner som døsig siler ut de verste solstrålene. Den flotte beplantningen gjør også sitt for å sette preg på stedet.

På 40 mål har Magic bygget det unike hotellkomplekset bestående av 250 polynesiske utleiehytter. Unikt fordi det ligger i en dyrepark og med direkte adgang til vannparken. Den første rekken av hytter ligger så og si på den afrikanske savannen, som er elefantenes og vannbøflenes tilholdssted. Hyttene er alle bygget av treverk. Små veier snorer seg mellom rekkene av hytter. Selv om de ser like ut fra utsiden, så har de forskjellige kategorier fra ett til tre roms. Noen av hyttene har egen gressplen med tilhørende chillout-møblement.

Vi kaster oss på en golfbil og tar en runde på resorten. Det er tidlig morgen. Stuepiker går fra hytte til hytte for å stelle rommene. Det er rent og pent over alt. Etter kun én måned i drift kan resorten skryte av opp imot 100% belegg, og dét flere måneder frem i tid. Resorten appellerer både til ektepar og barnefamilier. Her finnes både voksen-områder og barneklubb. Jacuzzi-området er de stores favoritt, mens elefantbassenget frister mere de minste. Og det fine med det hele er at barn og voksne kan gjøre hver sine aktiviteter uavhengig av hverandre. Her finnes nemlig barnepassere som tar seg av de minste mens foreldrene slapper av eller gjør sine aktiviteter. Barna blir tatt hånd om i resortens regi, det være seg alt fra forming og farge i barneklubbens egne lokaler til mating av dyrene i parken eller bading i badeland. Også lunsj, middag og kvelds blir ivaretatt av barnepasserne, om ønskelig.

Resorten byr på mange aktiviteter både i og utenfor hotellkomplekset. Foruten det populære jacuzzi-området og bassengområdet, har resorten en egen bane for ballspill og en egen bunker for skyting. Sistnevnte under nøye oppsyn og veiledning. Av aktiviteter utenfor hotellkomplekset, har man fri adgang til dyreparken og badeland. I dyreparken kan man være med på dagsafari og nattsafari. Du kan også være med og mate dyrene, og til og med være dyrepasser for en dag. I badeparken kan du, foruten å gi deg i kast med de sedvanlige skliene, bade med sjøløver eller erfare livet til en havfrue ved parkens havfrueskole. Parken byr også på vanngymnastikk, synkronsvømming, vannscooter og seiling, bare for å nevne noen av aktivitetene.   

Som ved et vanlig hotell kan du velge mellom kun overnatting eller halv- og helpensjon. Resorten har flotte fasiliteter. Området som tidligere utgjorde America i Terra Natura er gjort om til resortens restaurantområde. Den tidligere meksikanske kantinen, er i dag en stor buffet. Her serveres frokostbuffet, lunsjbuffet og kveldsbuffet. En mengde retter, både kalde og varme, frister de besøkende. Det hele er både estetisk og smakfullt. Personalet er oppmerksomme og rydder raskt bordet for tomme tallerkener. Brettene i buffeten blir raskt fylt opp, ingen halvfulle brett skal bryte estetikken. Har man spesielle allergier, vil kokkene tilberede en spesiell diett. Ønsker man noe annet enn buffet, så finnes det også en utmerket restaurant i annen etasje av kantinen, samt en bar rett over gårdsplassen som i dag kalles Fredsplassen. I tillegg finnes en egen bistro kun for hotellets gjester i vannparken Aqua Natura.

Fredsplassen er områdets kjerne, der du har spisesteder og et lite supermarked. Detaljene på bygningene rundt plassen er imponerende. Plassen bringer en til de polynesiske øyer i Stillehavet. Fuglekvitter høres fra det store fuglereservatet i dyreparken som ligger side om side med plassen. Store chill-out-senger står på rekke og rad rundt plassen, og små kafébord maner til hyggelig samvær rundt en kaffekopp. Til tross for stort besøk, hviler det en ro over området. Her er vakre ting å se på, akkompagnert av beroligende fuglesang, sol og velvære. Hvem skulle tro at vi befinner oss kun ti minutter unna skyskraperbyens larm og røre?


Et opphold i Magic Natura er en opplevelse både for liten og stor. Prismessig er Magic Natura svært gunstig. Det er stort sett reservert helt frem til ut i september, men det finnes en og annen luke for et to dagers opphold i høysesongen. Ut i september vil en ukes opphold for et par ligge på rundt 1400 euro alt inkludert, og for to voksne og to barn rundt 1800 euro. Pakken "Todo Incluido Natura" inkluderer overnatting i to roms hytte med havsutsikt, alle måltider, fri adgang til begge parkene. Det finnes rimeligere alternativer, og man kan selvfølgelig bestille så mange overnattingsdøgn man vil. Dog må man være tidlig ute, for stedet er en hotellenes suverene blockbuster.

Kommentarer