Terra Natura Benidorm fyller ti år

Terra Natura i Benidorm åpnet dørene for ti år siden, og begivenheten går ikke upåaktet hen. Parken byr på flere aktiviteter og begivenheter og fremstår som mer attraktiv enn noen gang. Magics hyttelandsby er parkens nye tilskudd, der du kan bo på den afrikanske savanne med elefanter som nærmeste nabo.


"Zooimmersión", kaller de det, et moderne designkonsept som tillater de besøkende kontakt med dyrene via sperringer som er "usynlige" for øyet. Den 250.000 kvadratmeter store parken er full av disse fysiske sperringene i form av vanngraver som trygt adskiller besøkende fra dyrene, men som gir deg følelsen av å være tett på både elefanter, løver og vannbøfler.

Det nye hotellkomplekset i Terra Natura bestående av hytter.
Det er en annen stemning i parken i dag. Det virker som den har fått en vitamininnsprøytning med høyere aktivitetsnivå og flere besøkende. I dag tilbyr de aktiviteter for store og små, slik som for eksempel nattsafari og mating av elefanter i sine bur "bak kulissene". Utendørs foringstider er oppført i programmet sammen med alle andre aktiviteter og show. Med show menes fugleshowet og flere musikaler. I fugleshowet stifter man bekjentskap med store rovfugler. Ørner og ugler flyr lavt over hodet på publikum, under nøye oppsikt av dyrepasserne. Noen av rovfuglene lander på hodet til oppstemte tilskuere, og parkens fotograf er raskt på stedet for å forevige momentet. Deretter får du tilbud om å kjøpe fotografiet i form av et nøkkelknippe. Parken kjører en mer kommersiell linje enn før, fotosesjoner med dyrene er en av innslagene i så måte. Det er dog intet kjøpepress.    

Parken er delt opp i fire temaer: Asia, Amerika, Europa og Pangea. Pangea er parkens inngangsparti, som du kommer først til. Her finnes flere servicetilbud, butikker, kafeteria og parkens utleiekontor. Her kan man leie vogner for de minste og elektrisk scooter for de med bevegelsehemninger. En brusende foss vekker oppmerksomheten. Den renner nedover den kunstige vulkanen vis a vis inngangen. Her er laget en tunell som huser farlige småkryp, slanger, innsekter og amfibier. Fjellet er et sentralt punkt der alle veier starter. Herfra kan du gå til Amerika, Asia eller Hellas.

Amerika utgjør parkens minste del. Her finnes en bondegård med typiske syd-amerikanske dyr som lama og store geitebukker, samt et stort fuglereservat. Du kan her gå blant dyrene og klappe dem. Og er du av den vågale typen, kan du kjøpe tørkede maiskorn fra tilhørende automat og mate dyrene med. Fuglereservatet ligger like utenfor bondegården. Her kan man gå fritt på oppmerkede stier og ta hele verdens fugleliv nærmere i øyesyn. Deler av Amerika, det som tidligere var restaurantområde, er nå adskilt fra parken og gjort om til den nye hyttebyens rekreasjonsområde med restauranter og serveringssteder.

Fra Amerika kan man gå direkte til Asia. Gangveiene er oppmerket med piler som viser tydelig vei. På Asias høyeste punkt finnes en utkikksbalkong som gir oversikt over elefantsavannen med hyttebyen i bakgrunnen. Asia utgjør fortsatt parkens mest attraktive del, hvor India og landets fauna er godt representert. Her finnes også picnicområder og et serveringssted. Det er også her man finner parkens amfiteater som byr på fugleshow og forskjellige musikaler.

Fra Asia fører veien videre til Europa med Hellas som det største temaet. En gresk ortodoks kirke ruver i terrenget. Her finnes spisesteder med gresk mat. Den greske tavernaens uteområder kan også brukes til picnic. Hellas grenser til vannparken Aqua Natura. Billettene kan kjøpes ved inngangen til Terra Natura eller direkte i inngangen til Aqua Natura. Nytt av i år er Aqua-Snake, en gedigen vannsklie for hele familien som ble innviet 16. mai i år.

Ellers finner du i Europa en liten bondegård der påfugler, kalkuner og høns går fritt. Dette er et morsomt innslag for de minste, men enda morsommere er nok eselridningen som foregår her. To ganger om dagen arrangeres rideturer for barna. Rideturene koster 3 euro per barn.

I Terra Natura finnes over 1500 dyr og 200 forskjellige arter. 50 av dem er utrydningstruet. På dette området gjør Terra Natura en innsats for å bevare dyrearter, og sørge for at de lever så likt sitt eget habitat som mulig med individuelt  tilrettelagte installasjoner. Dyrenes fysiske og mentale velvære står i fokus i Terra Natura.  


I tillegg til dyr finnes også en imponerende flora, som vi kanskje ikke tenker så mye over i og med at vi forbinder parken med dyr. Det finnes hele 2500 planter og trær i parken av 160 forskjellige arter. Parken er like mye en botanisk hage som en dyrehage. Ta en tur og se det med egne øyne!  

Kommentarer