Gå til hovedinnhold

Vivood Hotels i Benimantell

Vivood Hotels i Benimantell, Costa Blanca

Små moderne hytter omringet av natur på alle kanter, store vindusflater som bringer natur og fuglekvitter rett inn i hytten. Utenfor står jacuzzien klar, usjenert med utsikt over hele Guadalest-dalen. Midt mellom Guadalest og Benimantell ligger den økologiske resorten etter skandinavisk konsept."Relax" og "fred" står det på skiltene langs gangveien som går gjennom resorten. Det er nemlig fred og ro i pakt med naturen som er selve idéen bak konseptet.

Dette er et "voksen-hotell", her har ingen barn adgang. Denne helgen er fullbooket, men det er forunderlig lite gjester å se. De få vi møter er alle utstyrt med joggesko og fritidstøy. Det ser ut som de fleste som velger Vivood som overnattingssted også benytter sjansen til å
utforske det fantastiske terrenget som omringer resorten. Her er flere ruter å velge mellom. Det går en fin turvei ned til Guadalest-dammen, som tar ca. 20 minutter ned og 30 minutter tilbake igjen. Vivoods naturområde er på hele 85.000 kvadratmeter. Inntil omlag åtte år siden lå dyreparken "Arca de Noé" akkurat der suitene ligger i dag. For de av oss som besøkte dyreparken hyppig, er terrenget godt gjenkjennelig.

Suiten
Hyttene er bygget av miljøvennlige materialer. Alle står på 2 meter høye påler, og går i ett med
naturen rundt. Vegetasjonen rundt hyttene er beholdt for å gi følelsen av å være i naturen, samt for å hindre innsyn utenfra. Selv om hyttene ligger på rekke og rad, så får man følelsen av å være alene da hyttene er plassert slik i forhold til hverandre at man fra hytten ikke kan se de andre.

Hver hytter er en suite med Kingsize seng, med forøvrig svært gode madrasser og puter, eget bad og en dusj med glassvegg ut mot dalen. Dusjen har et stort dusjhode i taket med "regn-effekt". Med panorama glassvegg, rett ut til naturen, får du følelsen av å dusje i et behagelig regnvær midt
ute i skogen. Her igjen sørger vegetasjonen for å hindre innsyn utenfra. Shampo, balsam, såpe og krem står klar til bruk, i likhet med tøfler og morgenkåpe i deilig frotté.

Hver suite har en egen sittegruppe: to lenestoler og et bord. Velger man å få massasje på rommet, blir sittegruppen ryddet vekk til fordel for massasjebenk foran den store glassveggen. Stedet går for miljøvennlige løsninger, så minibaren er byttet ut med litt enkel servering ved sittegruppen. Vann og mandler lekkert dandert på en granittplate ønsker deg velkommen sammen
med en hilsen fra personalet på stedet, og en lokal Virgen olivenolje er din til odel og eie.

Solen skinner og det er vår i luften. Fra suiten er det utsyn over hele dalen og nærliggende byer som Beniardá og Abdet. Resorten ligger i landsbyen Benimantell. Det er bra nok temperatur til å åpne og la naturen slippe inn. Fra suitens lenestoler kan du nyte solstrålene uten engang å gå ut. Ja, du kan til og med ligge i sengen å nyte solens stråler. Kirkeklokkene i Benimantell kimer i takt med den lette fjellbrisen. Det hviler en egen ro over området.
   
Lounge Bar Restaurant
Vivoods Lounge Bar og Restaurant er stedets midtpunkt og et naturlig oppholdssted for resortens besøkende. Inne er det oppdekkede bord, mens ute finner du både kafébord, sittegrupper og solsenger. Rolig kafémusikk lyder behagelig over høyttaleranlegget. Vi inntar horisontalen på solsenger ved Infinity-bassenget. Sommerstid må bassenget være en sann fryd, der vannet flyter ut i horisonten i ett med naturen. Ikke før funnet oss til rette, er servitøren på plass. Vi tar en kikk på lunsjkartet. Her er enkle
retter fra salater til sandwich, hamburger og svinekjøtt. Det er forskjellig menykart på dagtid og kveldstid, og kveldens retter er adskillelig mer varierende med flere grønnsaksretter, fiskeretter og kjøttretter. Her finner du også veganske og mikrobiotiske retter. Maten som serveres er laget på kortreiste matvarer, det vil si lokale produkter innenfor en radius på 30 minutter. Grønnsakene er dyrket i resortens egen kjøkkenhage.
Morgenstund
Mens Beniardás gatebelysning ligger som en girlander i den mørke fjellheimen på nattestid,
våkner byen til liv igjen badet i sollys. Kirkeklokkene i Benimantell ringer dagen inn mens solen brer sitt varmende teppe over den morgenkalde dalen. Jeg får utdelt et pledd av betjeningen når jeg sier jeg vil ta kaffen ved bassengkanten. Inne er frokostbuffeten lekkert anrettet med alt hva en frokostbuffet skal ha, og ferske bakverk som smaker himmelsk sammen med den like himmelske kaffen.


Småfuglene kvitrer muntert, mens falkene melder sin tilstedeværelse med kraftige skrik. Også et esel renser strupen etter en lang nattehvil. Hvor
eselet befinner seg er usikkert, men etter lyden å tyde er det ganske nært. Det slår meg like fullt hver gang hvor vakker spansk natur er, de vakre fjellene, lydene, luktene... Og midt i den naturlige idyllen finnes en perle som kun kan beskrives med vakre adjektiver, men ingenting er som å oppleve Vivood med egne øyne, kropp og sjel.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tilbake til hjemlandet med kunst i bagasjen

Etter femten år i utlendighet og savn etter barndomsvennene vender Askimmannen og kunstneren Asle Anfinnsen nesen hjem for godt, med allsidig kunst i bagasjen og nye prosjekter i gjære.

Den spanske sykehusdietten

Fra Norge kjenner vi til den strenge Rikshospitalets slankekur, som visstnok benyttes for overvektige i forkant av en operasjon. Spania har en likedan. Denne dietten skal få fart på fettforbrenningen, rense kroppen og gi mer energi. Den er basert på en fettforbrennende suppe. Dietten er utviklet ved Se Creed Memorial Hospital der de bruker den til overvektige hjertepasienter som trenger å gå ned i vekt før operasjon.

Nisperos

Frukten regnes som typisk spansk. Bønder i Callosa d´En Sarriá har sesialisert seg på dyrkingen av denne gule og søte frukten, som har orientalske aner.