Natur og gastronomi ved Vivood

Det nye eksklusive landskapshotellet i Benimantell er mer enn bare et hotell. Her forenes natur med velvære og gastronomi.  
Som gjest ved Vivood Landscape Hotel i Benimantell ved Guadalest, får du sanseopplevelser du ikke får ved andre etablissementer. Hotellet består av suiter bygget i ett med naturen og et rikt tilbud av velværebehandlinger. I januar åpnet de også sin eksklusive restaurant med lokal gourmetmat. Fra det som før var et enkelt serveringssted, er dette nå blitt et referansepunkt i gourmetens verden.
Stedet er bygget ut siden sist vi var gjester ved landskapshotellet, for omlag ett år siden. Restauranten er nå dobbelt så stor, og med dertil større uteplass. Stilen er den samme: enkel, moderne og sofistikert.

Vi besøker restauranten under den gastronomiske uken i Guadalest-dalen, som arrangeres fra 25. februar til 5. mars. De har utarbeidet en spesialmeny for anledningen bestående av fem forretter, to hovedretter og en dessert. 

Kjøkkensjefen Carlos Cervera forteller om restaurantprosjektet og gastronomiuken med stor entusiasme. Han driver en vellykket restaurant også i sin hjemby i Utiel Requena, sammen med sin mor. Han ble håndplukket av Vivoods direktør, og dannet et team med like stor iver som han selv for gourmetmat.

- Vi har et ungt og dynamisk miljø, sier Carlos som kan fortelle at gjennomsnitts alder på kjøkkenstaben er rundt 20 år. Han har egenhendig lært dem opp, men med hjelp av en helt spesiell lokal kokke. Carlos ville utarbeide et spisekart bestående av lokale retter, og innhentet hjelp fra en lokal ekspert.

- Jeg var så heldig å få en eldre dame fra lokalområdet til å hjelpe meg på kjøkkenet. Hun har selv drevet restaurant i alle år, og har ekspertise på lokale gryter. Hun har vært helt uunnværlig i denne prosessen, sier Carlos som har laget sin egen gourmet-touch av rettene. Han har på en måte spritet opp gamle tradisjonelle retter, men beholdt noen av dem akkurat slik de er.

Spesialmenyen for gourmetuken består, som sagt, av hele åtte retter, og for dette betaler man 27 euro per person. Forholdet pris og kvalitet er det ingenting å si på. Ved andre steder ville man fort ha måttet punge ut med et par tiere ekstra. For maken til mat skal man lete lenge etter. Her får man virkelig valuta for pengene.

Den første forretten består av en zucchini-canelon fylt med russisk salat på en seng av avokado. Retten serveres  på stilige tallerkener sammen med brød. Brødet er oppvarmet, en detalj som det settes pris på. Det sies at det er de små detaljene som teller, og ved Vivood er det flust av dem.
Den andre forretten er en salat av hummus, pesto, cherrytomater og røkt fisk. Og da er det ikke røkelaks det er snakk om. Her er fire forskjellige fisketyper nydelig dandert med en touch av honningvinaigrette. Definitivt en smaksopplevelse.

Tredje forrett er en carpaccio med parmesan og senneps-is. Kombinasjonen er både innovativ og smakfull.
Fjerde forrett er et rede av Kataifi-pasta med foie gras, eplekompott og vaktelegg, overstrødd med ristet mandelstrø. Etterfulgt av ajo arriero med all-i-pebre saus. Her har kjøkkensjefen tatt en lokal rett og spritet den opp med en gourmets håndlag.
Hovedretten er dampet merluza i en alge- og sjømatsuquet, etterfulgt av svineribbe med saus av geitost. Svineribben minner veldig om norsk ribbe, men i en annen "setting".
Til dessert har kokkene tryllet frem den beste torrija, en lokal dessert servert med mandarinsorbet og krokanti.

I tillegg til teamet av profesjonelle kelnere, er kjøkkensjefen selv å se blant bordene. Han veksler noen ord med gjestene, men uten å være innpåsliten.

- For meg er det viktig med kontakt med gjestene, sier Carlos mens han serverer oss kaffe, - jeg vil gjerne ha direkte tilbakemelding fra gjestene slik at eventuelle mangler kan forbedres.

Det ser også ut til at gjestene setter pris på å treffe kjøkkensjefen personlig. Selv synes jeg det setter en ekstra spiss på totalopplevelsen, og oppleves over hodet ikke som verken forstyrrende eller upassende. Carlos er en åpen og omgjengelig kjøkkensjef som oppriktig bryr seg om sine gjester, og nettopp det smitter over på gjestene og gjør at opplevelsen blir fullkommen.

Restauranten er åpen for alle, uansett om du er gjest ved hotellet eller ikke. På hverdager har de meny for 22 euro, og en egen meny på kveldene. I tillegg byr de på a la carte alle dager. Da stedet reklamerer med ro og trivsel, er det kun adgang for voksne og det er satt en grense på 40 gjester. Stedet skal ikke føles overfylt og masete. Derfor er det lurt å bestille bord på forhånd, og spesielt i helgene.

For mer informasjon om stedet: www.vivood.com