"Popstar"

Skulpturparken Fundación Klein-Schreuder utvidet "Modern Times" i fjor med "popstjernen". Modern Times er en del av parken dedikert til moderne tider sett med humoristiske øyne.


Ikke før kommet innenfor parken, så åpenbarer utstillingen seg. Modern times står det på skiltet. Navnet omfatter fire store statuer laget av eieren selv Johanna Schreuder. Utstillingen startet med "den gamle joggeren" og "gutten med telefonen". Modellen for joggeren er Johannas egen mann, Johannes Klein. Gutten med telefonen er laget etter modell av en ung spansk gutt. Posituren er typisk for dagens ungdom. Skulpturene vekker nysgjerrighet og god stemning blant de besøkende i parken.

- Skulpturene sprer glede, og folk ler når de ser dem, sier Johanna.

De siste tilskuddene i serien er en engel flygende på en drone og en ung pike som leker popstjerne. Engelen er fri fantasi, men "The popstar" er laget etter modell av en ni år gammel spansk jente. Farah Puig Solem sto modell, og et drøyt halvår etter var skulpturen ferdig. I februar i fjor fikk modellen se resultatet for første gang etter å ha ivret i flere måneder. Hun ble akkompagnert av like nysgjerrige venninner.

- Det er gøy a ha en egen ninot (statue), sier Farah blygt og innrømmer at venninnene ikke helt har trodd henne. Det er ikke alle forunt å ha sin egen statue, men i dag fikk venninnene bekreftelse på Farahs påstand. Alle poserer de ved statuen de har hørt så mye om. Øyeblikket blir foreviget med mobiltelefoner og kameraer.

Parken
Det er  søndag morgen, og besøkende begynner så smått å ankomme parken. Hver søndag holder Johanna og Johannes åpent for besøkende fra kl. 10.00 til 14.00. Det koster tre euro å komme inn. Innenfor venter en oase så frodig og fredelig. Her finnes en rik flora forenet med skulpturer av forskjellige kunstnere. Små benker er satt opp så man kan sitte og nyte synet og roen. 20.000 kvadratmeter gjør at man føler naturen til tross for at parken ligger i et boligområde. Det bugner av appelsiner på trærne, gangveiene er ryddige, parken er velholdt og vakker.

Hesten og apen
Barna fryder seg over å utforske parken, og hesten av  bronse vekker aller størst begeistring. Johanna kan fortelle at de yngste besøkende pleier å ri på den. Også gorillaen vekker begeistring hos de små, og labyrinten foran orkesteret er en naturlig lekeplass. Orkesteret er laget av Johanna. De blå metallfigurene spiller instrumenter som horn og piano. Foran dem er tett buskvekst formet nesten som en labyrint, i alle fall i barnas øyne forvandles området til en eventyrlig labyrintskog.
  
Det kan fort gå en time eller to på besøk i parken. Barna stortrives like mye som de voksne. Parken finner du i  Camino del Pinar 23 i Alfaz del pi. For mer informasjon, se:  www.klein-schreuder.com