Supermat - spanjolene prioriterer å leve sunt

25 forskjellige kategorier av matvarer inngår i det som kalles for supermat. Noen av dem er basisprodukter som inngår i Middelhavsdietten, som olivenolje og belgfrukter. Ikke all supermat blir etikettert som sådan. Derfor søker mange på nettet for å finne informasjon. To av tre spanjoler søker informasjon om supermat for å vite hvordan de kan inkluderes i det daglige kostholdet, mens fire av ti er usikre på om supermat egentlig er en god erstatning for medisiner. Like mange er usikre på supermatens helsemessige egenskaper. 

27% av den spanske befolkningen melder at de har til hensikt å øke forbruket av supermat. Dette er over Europagjennomsnittet, som viser 20%. Frukt og grønt er det spanjolene tyr først til når de legger om livsstilen.

“Spanjolene prioriterer å leve sunt. Nesten halvparten setter helse øverst på prioriteringslisten, etterfulgt av familietid, forfremmelse på jobb og reise. Denne prioriteringen gjør seg mest gjeldende etter fylte 40 år", uttaler generaldirektør ved Nielsen España og Portugal, Gustavo Núñez.

Salget av de klassiske belgfruktene, som inngår i Middelhavskostholdet (linser, kikerter og bønner) økte med 4% det siste året i Spania. Mens supermat som chía og quinoa økte med 1000%. Blåbær, blomkål og brokkoli hadde en tosifret økning, mens tørket frukt økte med 5%. 

Kilde: sabervivir.es