Gå til hovedinnhold

Eple-eddik renser opp


Eple-eddik er mildere på smak enn for eksempel vin-eddik, som brukes mye i Spania. I Norge er det kjent at eple-eddik bidrar til økt fettforbrenning. Spanske næringseksperter mener at det ikke finnes vitenskapelig bevis på dette. Det finnes derimot studier som bekrefter at eple-eddik øker enzymsekresjonen ved nedbryting av fett, og på den måten bidrar til bedre forbrenning.

Studier viser at eddiken har flere fordelaktige egenskaper:

- Den har en rensende effekt på tarmene, forebygger forstoppelse og dreper bakterier som forårsaker gassdannelse.
- Den stimulerer produksjonen av magesyre under fordøyelsen av mat
 - Den er vanndrivende samtidig som den opprettholder potasium-nivået i kroppen, et mineral som drives ut med urin, og som eple-eddik har et høyt innhold av
- Gir metthetsfølelse
- Opprettholder fuktigheten i hud og slimhinner, spesielt øynene da eddiken inneholder mye A-vitamin
- Den har kraftig anti-inflamatorisk effekt, og fungerer bra mot insektsbitt og såre muskler.  

Populære innlegg fra denne bloggen

Tilbake til hjemlandet med kunst i bagasjen

Etter femten år i utlendighet og savn etter barndomsvennene vender Askimmannen og kunstneren Asle Anfinnsen nesen hjem for godt, med allsidig kunst i bagasjen og nye prosjekter i gjære.

Den spanske sykehusdietten

Fra Norge kjenner vi til den strenge Rikshospitalets slankekur, som visstnok benyttes for overvektige i forkant av en operasjon. Spania har en likedan. Denne dietten skal få fart på fettforbrenningen, rense kroppen og gi mer energi. Den er basert på en fettforbrennende suppe. Dietten er utviklet ved Se Creed Memorial Hospital der de bruker den til overvektige hjertepasienter som trenger å gå ned i vekt før operasjon.

Nisperos

Frukten regnes som typisk spansk. Bønder i Callosa d´En Sarriá har sesialisert seg på dyrkingen av denne gule og søte frukten, som har orientalske aner.